Een stappenplan wat er gebeurt bij een dry needling behandeling

Een dry needling behandeling volgt over het algemeen een gestructureerd stappenplan om ervoor te zorgen dat de procedure veilig en effectief wordt uitgevoerd. Hier is een algemeen stappenplan dat wordt gevolgd tijdens een dry needling behandeling:

Het stappenplan

  1. Beoordeling en Evaluatie: De behandelaar begint met een grondige beoordeling en evaluatie van de patiënt. Dit omvat het bespreken van medische geschiedenis, symptomen, eventuele eerdere behandelingen en doelen voor de behandeling. De behandelaar kan ook fysieke tests uitvoeren om de aard en locatie van de spierspanning en triggerpoints te bepalen.
  2. Informed Consent: Voordat de behandeling begint, zal de behandelaar het proces en de mogelijke risico’s en bijwerkingen van dry needling met de patiënt bespreken. De patiënt moet geïnformeerde toestemming geven voordat de behandeling kan plaatsvinden.
  3. Positie en Voorbereiding: De patiënt wordt in een comfortabele positie geplaatst, zodat de behandelende spiergroep gemakkelijk toegankelijk is. De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd op de plaatsen waar de naalden zullen worden ingebracht.
  4. Naaldplaatsing: De behandelaar selecteert de juiste naalden op basis van de diepte en locatie van de triggerpoints. De naalden zijn dun en flexibel. Ze worden vervolgens voorzichtig ingebracht in de huid en de spieren op de specifieke locaties.
  5. Triggerpoint Identificatie: Terwijl de naald wordt ingebracht, kan de patiënt een licht gevoel van druk, tinteling of mogelijk een milde pijn ervaren. Wanneer de naald een triggerpoint bereikt, kan de patiënt een kort gevoel van ongemak of een “twitch response” ervaren, wat een teken kan zijn dat het triggerpoint wordt aangepakt.
  6. Aanpassen en Bewegen: De naald kan voorzichtig worden aangepast of bewogen om het triggerpoint te stimuleren. Dit kan helpen bij het losmaken van de spierspanning en het deactiveren van het triggerpoint.
  7. Observatie en Reactie: De behandelaar zal de reactie van de patiënt op de behandeling nauwlettend in de gaten houden. Dit omvat het observeren van eventuele tekenen van pijnvermindering, ontspanning of andere reacties.
  8. Verwijdering van Naalden: Na een bepaalde periode worden de naalden voorzichtig verwijderd. Dit gebeurt meestal snel en met minimale ongemakken.
  9. Nazorg en Advies: Na de behandeling kan de behandelaar nazorgadvies geven, zoals het toepassen van warmte of koude, het vermijden van zware inspanning en het volgen van eventuele voorgeschreven oefeningen.
  10. Opvolging: Na de eerste sessie kan de behandelaar de voortgang van de patiënt volgen en, indien nodig, aanvullende sessies plannen op basis van de reactie op de behandeling.

Wil jij meer weten over dry needling? Bekijk deze pagina voor meer informatie! Dry needling is een fysiotherapie

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1134 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

09-07-24

De fysiotherapeut heeft mij 'n goeie behandeling gegeven. Ook de oefeningen die ik thuis, op zijn advies, heb gedaan gaven een positief resultaat. De fysiotherapeut vroeg ook vaak hoe het met de oefeningen thuis ging en kon daardoor vast stellen of ik het goed deed. [...]

Lees meer