Fysiotherapie bij astma

Fysiotherapeutische behandelingen kunnen astma klachten verminderen

Mensen met astma kunnen in veel gevallen medicijnen krijgen om de klachten onder controle te houden, maar ook fysiotherapie kan bijdragen aan het verminderen van klachten. Zo kan de fysiotherapeut ademhalingstechnieken aanleren om effectiever en meer ontspannen adem te halen of specifieke tapetechnieken toepassen om de longfunctie te beïnvloeden.

Toch wordt fysiotherapie bij astma niet vergoed. Hier is het Longfonds het niet mee eens. Bij de chronische longziekte COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) wordt fysiotherapie vanaf een bepaald stadium van de ziekte wel vergoed, terwijl mensen met astma dezelfde mate van klachten kunnen ervaren.
Het Longfonds pleit er dan ook voor dat mensen met astma (die gebaat zijn bij fysiotherapie) fysiotherapiebehandelingen vanuit de basisverzekering vergoed zouden moet krijgen.

Heeft u last van astma en bent u benieuwd of onze fysiotherapeuten iets voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer