Fysiotherapie bij dementie in Uden

Wat kan fysiotherapie hierin betekenen?

Als u fysiotherapie wilt gericht op dementie, is daar in onze praktijk in Uden de mogelijkheid voor. Fysiotherapie gericht op actief bewegen heeft invloed op uw cognitieve functies en achteruitgang in uw dagelijkse leven. Onze praktijk in Uden bevindt zich in het Retraitehuis. Waar we gebruik maken van twee behandelkamers, een oefenruimte, verschillende attributen en een tuin waardoor we indien nodig buiten kunnen oefenen. Ook komen wij indien nodig bij u aan huis (met verwijzing van arts of specialist).

De beste zorg voor dementie in Uden E.O.

Wat is dementie?

Dementie is een ziekte waarbij de cognitieve functies achteruitgaan. Zo kunt u bijvoorbeeld geheugen- en oriëntatieproblemen ervaren. Voordat deze cognitieve functies achteruitgaan, ziet u vaak al een vermindering van de motoriek. Voorbeelden hiervan zijn:

• moeite met (complexe) alledaagse handelingen (bijvoorbeeld bij jezelf wassen, aankleden en koffie zetten)
• Vermindering spierkracht en uithoudingsvermogen
• Achteruitgang looppatroon
Uiteindelijk vindt er een geleidelijke achteruitgang plaats, zowel cognitief als motorisch.

Wat kan fysiotherapie hierin betekenen?

Door middel van een vraaggesprek (anamnese) en een onderzoek wordt nagegaan wat de problemen zijn die u ondervindt tijdens uw dagelijkse leven. Aan de hand daarvan kunnen we specifiek oefenen gericht op het verbeteren van uw klachten.
Lichamelijk bewegen heeft een positief effect op de cognitieve functies. Daarom gaan we tijdens de therapie zoveel mogelijk actief aan de slag. Denk hierbij aan het verbeteren van uw spierkracht, lenigheid, evenwicht, uithoudingsvermogen en uw looppatroon.

Kortom, voor fysiotherapie gericht op dementie bent u bij Fysiotherapie4all in Uden aan het juiste adres.

Afspraak maken?
Wilt u fysiotherapie gericht op dementie in Uden of heeft u vragen over de fysiotherapie bij dementie? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 0412-404035 of door een e-mail te sturen naar info@backend.fysio4all.t2m.dev

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 797 reviews

Mieke coolen

  4.5 / 5

18-06-22

Ben er zeer tevreden over mijn man gaat nu ook

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-06-22

Jordy heeft veel kennis in huis. Hij verteld duidelijk wat zijn diagnose is, de te bewandelen weg en wat wel- en niet te doen gedurende de behandel- en herstelperiode. Hij is een topper!

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

15-06-22

Dat is nu weer beter ben geworden En de behandelingen goed geholpen hebben.

Lees meer