Hoe pijnlijk is een shockwave behandeling?

De Realiteit van Shockwave Therapie: Pijnlijk, maar Effectief

Inleiding:

Shockwave therapie is een veelgebruikte medische procedure die wordt ingezet voor de behandeling van verschillende musculoskeletale aandoeningen, waaronder peesontstekingen en chronische pijn. Hoewel het bekend staat om zijn effectiviteit, rijst vaak de vraag: hoe pijnlijk is een shockwave behandeling eigenlijk? In dit artikel zullen we de ervaring van een behandeling onder de loep nemen, de mogelijke pijneffecten bespreken en waarom veel patiënten desondanks kiezen voor deze therapie.

Wat is Shockwave Therapie?

Deze therapie is een niet-invasieve procedure waarbij hoogenergetische geluidsgolven worden toegepast op het gebied van pijn of letsel. De golven dringen diep door in de weefsels en stimuleren de regeneratie van beschadigde cellen, verbeteren de bloedcirculatie en verminderen ontstekingen. Deze therapie wordt vaak gebruikt bij aandoeningen zoals plantaire fasciitis, tenniselleboog, en schouderpijn.

shockwave behandeling

Pijnervaring tijdens een Shockwave Behandeling:

Hoewel deze therapie als niet-invasief wordt beschouwd, ervaren patiënten vaak enige mate van ongemak of pijn tijdens de procedure. De intensiteit van de pijn kan variëren, afhankelijk van de gevoeligheid van het behandelde gebied en de individuele pijngrens van de patiënt.

De behandeling zelf omvat het plaatsen van een gel op het getroffen gebied, gevolgd door het gebruik van een apparaat dat geluidsgolven genereert. Terwijl deze golven het weefsel doordringen, kan de patiënt een scherpe, kloppende pijn of een ongemakkelijk gevoel ervaren. De duur van de behandeling varieert, maar de meeste sessies duren over het algemeen tussen de 15 en 30 minuten.

Post-treatment Oncomfortabelheid:

Direct na de shockwave therapie kunnen patiënten enige roodheid, zwelling of een licht branderig gevoel in het behandelde gebied ervaren. Dit ongemak is meestal van korte duur en verdwijnt binnen enkele uren tot dagen.

Waarom Kiezen Patiënten Toch voor Shockwave Therapie?

Ondanks de mogelijke pijnlijke ervaring, kiezen veel patiënten voor shockwave therapie vanwege de bewezen effectiviteit bij het verminderen van pijn en het bevorderen van genezing. De procedure vermijdt chirurgische ingrepen en heeft over het algemeen minder bijwerkingen dan sommige andere behandelingen. Bovendien kan de ongemakkelijke sensatie tijdens de behandeling worden geminimaliseerd door lokale verdoving of pijnstillers, afhankelijk van de ernst van de pijnervaring van de patiënt.

Conclusie:

Hoewel een shockwave behandeling gepaard kan gaan met enige pijn, moeten patiënten de ervaring in perspectief plaatsen met de potentiële voordelen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener om de meest geschikte behandeling voor uw specifieke situatie te bepalen. De pijn die tijdens de procedure wordt ervaren, moet worden afgewogen tegen de verbetering van de kwaliteit van leven en het herstel dat mogelijk wordt gemaakt door deze innovatieve vorm van therapie.

Wil jij meer weten over een shockwave behandeling? Bekijk dan deze pagina.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 1099 reviews

Anoniem

  5 / 5

13-02-24

Zijn professionaliteit, geduld en neemt mijn klachten serieus, past indien nodig de behandelingen aan.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-02-24

Hele goede fysiotherapeut met veel kennis en kunde

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

07-02-24

Het is een fijne praktijk met een goed sfeer

Lees meer