Versleten knie (artrose)

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een van de eerste kenmerken van een versleten knie is dat de knie stijver wordt wat knieklachten kan veroorzaken. Dit merkt men voornamelijk in de ochtend (ochtendstijfheid) en als men gaat lopen, nadat men lang gezeten heeft. Daarnaast kan de knie opzwellen en kan men knieklachten ervaren. Ook zal men de knie steeds moeilijker kunnen strekken en buigen.

Wat is de behandeling?

Wanneer men slijtage van de knie heeft, is het belangrijk zwaar belastende activiteiten, zoals lang staan en springen, te vermijden. Ook is het belangrijk om de knie soepel te houden door veel te fietsen en/of te zwemmen. Dit zijn activiteiten waarbij de knie onbelast beweegt. Dit is goed voor de kwaliteit van het kraakbeen in het gewricht. Daarnaast is het raadzaam contact op te nemen met Fysiotherapie4all, zodat wij u kunnen helpen om de knie zo lang mogelijk soepel te houden. Wanneer men ernstige slijtage van de knie heeft, zullen de klachten heviger zijn en leidt dit uiteindelijk vaak tot een knieprothese ofwel ‘nieuwe knie’. Dit gebeurt altijd in overleg met uw huisarts, fysiotherapeut en orthopeed.

Bronnen: De Morree, J.J. (2009). Dynamiek van het menselijk bindweefsel: Functie, beschadiging en herstel (5e druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum

Lees hier een ander artikel over een versleten knie

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer