Buffer opbouwen bij pijn

De volgende punten vallen onder stress

  • Trauma’s
  • Gepest zijn
  • Verwaarlozing
  • Externe factoren
  • Persoonskenmerken
  • Emotie’s

Naast deze stressoren, zijn er nog andere zoals: een verkeerde ademhaling en te weinig slaap. Het is belangrijk dat er naar het gehele plaatje wordt gekeken.

Wanneer we stress hebben maken we adrenaline en cortisol aan. Dit is belangrijk om te overleven. Als de stresssituatie voorbij is kunnen we herstellen. Doordat we niet genoeg bewust zijn hiervan blijft stress in ons lichaam zitten. Bij aanhoudende stress vernauwen onze bloedvaten. Hierdoor krijg je pijnlijke spieren, waardoor het zenuwstelsel wordt overbelast.

Om je buffer te vergroten is het belangrijk om stressoren weg te halen. Je kunt dit doen door kritisch naar jezelf te kijken waar het bij jou fout gaat. Als je een buffer hebt, heb je de mogelijkheid om stress te incasseren.

Zo kunnen wij jou helpen

Wil jij graag hulp hierbij? In onze Pijn Reset Community leer jij hoe jij jouw buffer kunt opbouwen.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer