Dry needling therapie in Breda

Bij fysiotherapie4all Breda kunt u behandeld worden met dry needling therapie. Dit is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie die zeer effectief is om spiergerelateerde klachten te behandelen.

De specialist van Breda!

Wat is het?

Dry needling is een vorm van triggerpointtherapie. Dit is een behandelmethode om triggerpoints (spierknopen) te behandelen en daarmee spiergerelateerde klachten te verhelpen. De triggerpoints worden aangeprikt met de naald en de spier raakt daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij deze therapie worden dezelfde naaldjes gebruikt als bij acupunctuur en er wordt geen vloeistof in de spier gespoten.

Wanneer wordt dry needling toegepast?

De fysiotherapeut zal met een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek bepalen of dry needling van toepassing zou kunnen zijn in uw geval. Daarnaast zal de therapeut bepalen of er geen contra-indicaties zijn (redenen waarom er beter niet geprikt kan worden).
In het kort gezegd kan deze therapie gebruikt worden wanneer er sprake is van de aanwezigheid van triggerpoints. Dit zijn lokale verhardingen in de spieren die pijnklachten lokaal of elders in het lichaam kunnen veroorzaken. Deze triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting, een ongeluk, onderbelasting, slechte voeding of stress. Het gevolg hiervan is een verstoring van de hormoonbalans en de zuur-base balans in het lichaam.
De triggerpoints kunnen ook met manueletriggerpointtherapie behandeld worden. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van naalden, maar worden de triggerpoints met manuele druktechnieken opgelost.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor dry needling therapie in Breda of heeft u vragen over deze therapie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076-5657133 of vul je gegevens in op het contact formulier

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Bekijk onze andere methoden voor een persoonlijke behandeling.

Bekijk het boek

De Oplossing Voor (Chronische) Pijn!

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 607 reviews

Xandra Voets

  5 / 5

20-10-21

Het heeft mijn leven veranderd! Ik vind het geweldig wat ik geleerd heb tijdens deze behandeling

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

19-10-21

Deskundig, doeltreffende behandeling, prettige omgang

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

19-10-21

energiek, bekwaam en makkelijk/prettig in de omgang

Lees meer