Elleboogklachten door een stijve pols

Elleboogklachten door stijve pols

Veel mensen vergeten bij elleboogklachten vaak de link tussen bewegeingsbeperkingen in de pols en elleboogklachten. Maar deze link is er wel degelijk. Immers het ellebooggewricht en de pols zijn verbonden door het spaakbeen en de ellepijp. Een bekend voorbeeld van een aandoening is de tenniselleboog

 

Klachten aan de pols kunnen klachten aan de elleboog veroorzaken

De behandeling bij elleboogklachten door een stijve pols

Vaak kunnen we met fysiotherapie de beweeglijkheid van de pols vergroten. Dit kan met de volgende technieken:

Hoe zijn de elleboog en de pols met elkaar verbonden

Bij een tenniselleboog is er sprake van irritatie van de strekkers van de pols. Deze irritatie wordt in de meeste gevallen aan de buitenzijde van de elleboog gevoeld. Daar hechten de polsstrekkers namelijk aan. Vanwege het feit dat deze spieren over de pols naar de vingers lopen, kan een stijve pols ook zorgen voor een verhoogde spanning op deze spieren en een verhoogde kans op irritatie bij de aanhechting bij de elleboog. Op die manier kan een stijve pols dus elleboogklachten veroorzaken of in stand houden.

Wat is een stijve pols

De pols bestaat uit acht handwortelbeentjes (die in twee rijen liggen), het spaakbeen en de ellepijp. De onderste rij handwortelbeentjes vormen een verbinding met de onderarm. De bovenste rij botjes vormt verbindingen met de middenhandsbeentjes. Daaromheen bevinden zich veel bandjes en kapsel die samen zorgen voor stabiliteit. Polsklachten, zoals een stijve pols, kunnen leiden tot elleboogklachten. Dit inzicht is van belang bij het behandelen van elleboogklachten.

De oorzaak voor een stijve pols

Een stijve pols kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkorting van spieren, kapsel of banden. Dit kan bijvoorbeeld optreden na de pols een tijdje niet bewogen te hebben, bij artrose van de pols, bij KANS (RSI) klachten, door een val op de pols of het dragen van gips.

Wilt u een afspraak maken of wat meer info over onze behandelmogelijkheden? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer