Missie/visie van Fysiotherapie4all

Ons missie/missie

Bij Fysiotherapie4all kan fysiotherapie breed ingezet worden vanwege de verschillende aanwezige kennis en specialisaties. Een persoonlijke benadering staat centraal met daarin een hands-on beleid in combinatie met een actieve aanpak. We garanderen kwalitatief excellente zorg, middels nauwe samenwerking met overige zorgprofessionals en innovatie, voor jong en oud.

We zijn er voor iedereen met pijn/klachten aan het bewegingsapparaat, ook voor mensen met chronische pijn die elders behandeld zijn zonder resultaat. We baseren onze

behandeling op eigen ervaringen, wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen. We zijn altijd op zoek naar een gezonde balans tussen wetenschap en common sense (‘logisch verstand’) en tussen ‘hands on’ en ‘hands off’ technieken. Waar nodig nemen we ook andere facetten mee die invloed kunnen hebben op klachten.

Denk hierbij aan stress, voeding en/of medicatie. Wij benaderen klachten middels onderstaande visie op pijn.

Ons doel

Ons doel is om jou pijnvrij te laten bewegen en de regie terug te geven over jouw lichaam door in te steken op zelfredzaamheid en het innemen van de rol van coach/begeleider. In het behandelproces staat de hulpvraag centraal en in samenspraak met jou, en eventueel andere betrokken zorgverleners, komen we tot de beste aanpak op maat. Hierin mag preventie van (recidivering van de) klachten niet ontbreken.

Wetenschap versus gevoel

Zoals mensen continu in beweging zijn, is ook het vak fysiotherapie voortdurend in beweging. Oude behandelmethoden maken plaats voor nieuwe technieken. Maar nieuwer is niet altijd beter.

Zo is dit vak groot geworden met massage en andere manuele technieken (‘hands on’). Tegenwoordig is de trend ‘hands off’ en meer gericht op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de cliënt door bijvoorbeeld oefentherapie.

Een groot deel van wat ik als fysiotherapeut doe, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Maar niet alles kan bewezen of aangetoond worden en dus voer ik ook een deel van mijn werk uit op ‘gevoel’ (uiteraard met mijn achterliggende kennis van de anatomie en pathologie). Er zijn vele richtlijnen die we kunnen opvolgen in de fysiotherapie. Dat biedt structuur en door het uitvoeren van standaardtesten en -vragenlijsten zijn de resultaten meetbaar. Ik ben in mijn behandelingen altijd op zoek naar een

gezonde balans tussen wetenschap en gevoel en tussen ‘hands on’ en ‘hands off’. Iedereen is anders en dat maakt ook dat iedereen weer anders reageert op een bepaalde therapievorm. Daarom vind ik het belangrijk een goede afweging te maken tussen verschillende therapievormen, met je te bespreken wat je belangrijk vindt en hoe je behandeld wil worden, om zo samen te komen tot de beste aanpak.

In onze praktijk proberen we onze visie na te streven. Wij gaan jouw klachten in kaart brengen en kijken in welke van de drie factoren van onze visie het grootste probleem zit. Waar zitten jouw zwakke schakels? Middels het juiste onderzoek, de juiste behandeltechnieken, ondersteuning van de juiste mind-set, voeding en beweging, herstellen we het evenwicht waardoor we jouw pijnklachten kunnen oplossen.

Wij herstellen mensen in 5 stappen:

  1. Aandacht voor jouw probleem

We brengen jouw probleem zorgvuldig in kaart gericht op de drie pijlers (fysiek – intern milieu – brein). Tijdens de eerste afspraak willen we graag een zo volledig mogelijk beeld van de klachten vormen. Wij vinden het belangrijk te weten wat je van ons verwacht en wat je hulpvraag is: wat wil je bereiken? Zo bespreken we samen wat de meest passende aanpak is van je klachten, oftewel het behandelplan.

2. Wij onderzoeken

In het lichamelijk onderzoek voeren we specifieke testen uit om erachter te komen wat het probleem is. Komen we

problemen tegen, dan brengen we deze in kaart en nemen we die mee in het behandelprotocol.

3. Specifieke behandelingen

Wij behandelen direct de structuren die niet goed functioneren, zodat het lichaamsevenwicht hersteld kan worden. De vervolgbehandelingen duren ongeveer twintig tot dertig minuten per keer. Afhankelijk van de manier waarop

je op de behandeling reageert, kan de behandelperiode variëren van een enkele behandeling tot een aantal maanden, indien nodig langer. Een behandeling begint altijd

met een kort gesprek ter evaluatie van de klachten. Afhankelijk van de klachten neem je plaats op de behandelbank en/

of word je behandeld in de oefenzaal. Veelal bestaan onze behandelingen uit een combinatie van massage, manuele/ dry needling technieken in combinatie met oefentherapie. Deze combinatie is in veel gevallen wetenschappelijk bewezen als meest effectief. Oefentherapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En bijvoorbeeld ook om een betere houding aan te leren of een beter evenwicht te realiseren.

4. Testen en meten

Na de behandeling gaan we direct de functie testen. Zo weten wij zeker of de dynamiek is hersteld en jij hebt het bewijs dat de technieken die wij gebruiken voor jou werken.

5. Nazorg

Wij streven naar duurzaamheid. Dit houdt in dat het geen quick-fix is, maar dat we klachten blijvend willen oplossen zo- dat ze niet terugkeren. Dit doen we door middel van adviezen voor bewegen, gerichte oefeningen, manuele technieken, dry needling, triggerpointtherapie, mind-set en/of voeding.

‘Wij geloven dat er voor ieder probleem een oplossing is, dus er is meer mogelijk dan je denkt’

Tot slot!

Wanneer je pijnklachten ervaart, is het volgende van groot belang: hoe eerder je actie onderneemt om aan je herstel te werken,

des te beter de uitkomst zal zijn. Zelfs als je pijnklachten al heel lang duren, wil dit niet zeggen dat je niet meer kunt herstellen. Het is dan zelfs nog belangrijker om te onderzoeken waarom de klachten zo lang aanhouden. Zoals je nu weet, heeft je lichaam een enorm herstellend vermogen. Je moet jezelf afvragen waarom je lichaam niet herstelt. Je moet de juiste voorwaarden creëren, zodat het lichaam wél over kan gaan tot herstel. Daarom is er niet één therapie die voor iedereen helpt; elke situatie vraagt om een specifiek behandelplan.

Wanneer we succesvol willen zijn in het oplossen van pijn, zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken wat er nodig is om te kunnen herstellen.

Het staat eigenlijk in alle praktische richtlijnen beschreven.

Deze voorwaarden hebben onder andere te maken met:

  • Lichamelijke gesteldheid (fysiek)
  • Gedrag en omgang met de pijn (brein)
  • Houding en bewegingsgedrag (fysiek)
  • Stressniveau en omgang (brein)
  • Fysiologische processen (intern milieu)

Zoals je ziet komt onze visie hierin terug. De bovenstaande aspecten zorgen voor een resultaat op de korte en zeker ook op de lange termijn. En dat is precies waarom wij de meeste problemen kunnen oplossen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1129 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

20-06-24

Vriendelijk, denkt mee, deskundig, flexibel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer