Nieuwe techniek bij knieprothese

Wat is een knie prothese?

In de knie kan men een prothese plaatsen die het originele kniegewricht vervangt. Men kan hier voor kiezen wanneer men bijvoorbeeld ernstige gewrichtsslijtage heeft en men beperkt is door pijn. Er bestaan twee soorten protheses: een halve een totale knieprothese. Een halve knieprothese is geschikt voor mensen die alleen een beschadigde binnen- of buitenzijde van de knie hebben. Bij de totale knieprothese worden er tijdens een operatie beschadigde gewrichtsvlakken van het boven- en onderbeen verwijderd en wordt het bot bijgewerkt, zodat de prothese hier goed op past. Aan het bovenbeen wordt een metalen vorm geplaatst en op het onderbeen een plastic vorm. Aan deze plastic vorm zit een metalen steel die in het onderbeen wordt geplaatst. Om ervoor te zorgen dat het onderbeen nog steeds goed met het bovenbeen kan functioneren, wordt er een kunststof schijf tussen de twee delen van de prothese geplaatst.

Maak direct een afspraak!

Nieuwe techniek

In Sittard-Geleen werd eind vorig jaar door een specialist op het gebied van knieprotheses een operatie uitgevoerd waarbij de kruisbanden behouden bleven bij het plaatsen van een totale knie prothese. Dit werd de Vanguard XP knieprothese genoemd. De vorm van de prothese verschilt van de klassieke prothese waardoor de kruisbanden behouden kunnen blijven. Dit zou vooral de buiging van het kniegewricht ten goede komen.
Daarnaast is er een techniek waarbij 2D materiaal (MRI of CT scans) omgezet kan worden naar 3D materiaal. Er ontstaat dan een 3D beeld van uw knie. Zo kan men een op maat gemaakte prothese ontwikkelen en kan men van te voren bepalen wat de beste positie van de prothese in uw been zal zijn. Dit wordt het Signature Systeem genoemd. Belangrijke voordelen hiervan zijn dat de operatietijd korter is, dat de positie van de prothese nauwkeuriger is en dat er geen instrumenten in het boven- en onderbeen geplaatst hoeven te worden. Het voordeel van dit laatste is dat de mergholtes van het boven- en onderbeen gesloten blijven wat de kans op een longembolie en bloedingen verkleint. Lees meer over knieklachten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer