Triggerpointtherapie Breda

Triggerpointtherapie Breda is gespecialiseerd in het behandelen van triggerpoints (TP), ook wel spierknopen genoemd. Triggerpointtherapie is een uitkomst bij spiergerelateerde klachten. In onze praktijk in Breda behoort deze therapievorm tot de mogelijkheden om u van uw klachten af te helpen. Onze specialisten hier zijn; Geert van der Burg, Marjet Aerts en Ricard Cost.

Wat is het?

Spiergerelateerde klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken is de aanwezigheid van spierknopen in de spier. Vrijwel iedereen heeft ergens in het lichaam spierknopen ontwikkeld. In de meeste gevallen heeft men hier geen last van. Deze spierknopen worden dan ook latente (niet-actieve) triggerpoints genoemd.

Direct je pijn weg?

Wanneer deze triggerpoints geactiveerd worden tot actieve triggerpoints kan men hier wel klachten door ervaren. Activatie kan bijvoorbeeld komen door overbelasting, onderbelasting, stress, een ongeluk, slechte voeding of stress. Spierknopen kunnen lokale pijn geven, maar kunnen ook uitstralende pijn (‘referred pain’) veroorzaken. Men ervaart dan klachten op een andere plek in het lichaam dan waar de spierknopen zich bevinden. Een bekend voorbeeld hiervan is dat men hoofdpijn kan krijgen door triggerpoints in nekspieren.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De fysiotherapeut zal eerst een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek doen om erachter te komen of triggerpointtherapie iets zou kunnen betekenen voor u. Daarnaast zal de therapeut in overleg met u bepalen of manuele triggerpointtherapie of dry needling therapie de beste keuze is.
Bij manuele techniek gebruikt men geen naald, maar worden de spierknopen opgelost door manuele druktechnieken. Bij dry needling worden de triggerpoints met een droge naald aangeprikt, zodat de spier even samentrekt en daarna juist goed kan ontspannen.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling in Breda of wilt u meer informatie over deze therapie? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 0412-404035 of 076-5657133 of door een e-mail te sturen naar info@backend.fysio4all.t2m.dev.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer