Triggerpointtherapie in Berghem

Wat is Triggerpointtherapie?

De laatste jaren is de triggerpointtherapie in opkomst en raken steeds meer mensen hier bekend mee. Het is een effectieve therapie om pijnklachten te behandelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Men kent twee soorten triggerpoints: actieve en niet-actieve (latente). De actieve spierknopen kunnen uit zichzelf pijn veroorzaken. De niet-actieve spierknopen zijn alleen pijnlijk wanneer men erop drukt. De niet-actieve triggerpoints kunnen zich op den duur wel ontwikkelen tot actieve triggerpoints. Men kan beide vormen laten behandelen door triggerpointtherapie.
Een belangrijk kenmerk van een spierknoop (triggerpoint) is dat ze niet alleen lokaal pijn kan geven, maar ook in een gebied elders in het lichaam. Zo kan men een triggerpoint in een bilspier hebben, wat pijnklachten geeft aan de achterzijde van het bovenbeen en zelfs in de kuit. Dit wordt uitstralende pijn (‘referred pain’) genoemd.

Maak direct jouw afspraak in Berghem!

Hoe ziet een behandeling eruit?

Om te bepalen of uw klachten in verband staan met triggerpoints, zal de therapeut eerst uw klachten uithoren door middel van een anamnese (vraaggesprek) en vervolgens een lichamelijk onderzoek doen. Wanneer de therapeut vermoedt dat uw klachten in verband staan met triggerpoints, zijn er verschillende opties om deze te behandelen. Dit kan o.a. met dry needling therapie of manuele triggerpointtherapie. Bij manuele triggerpointtherapie worden de spierknopen door middel van manuele druktechnieken behandeld. Bij dry needling therapie wordt de spierknoop door middel van een droge naald aangeprikt, waarna deze even kort samentrekt en vervolgens weer ontspant. De spierknoop wordt met beide therapievormen gedeactiveerd en opgelost.

Afspraak maken?

Denkt u dat triggerpointtherapie u zou kunnen helpen bij het herstel van uw klacht of blessure? Of wilt u extra informatie over deze therapie? Bel dan naar 0412-404035 of 076-5657133 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapie4all.nl.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer