Triggerpointtherapie Uden

Fysiotherapie4all Uden kent verschillende specialisaties. U kunt hier onder andere terecht voor triggerpointtherapie.

Dit is een therapievorm waarbij triggerpoints (spierknopen) behandeld worden. Deze verhardingen zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in het lichaam. Een spierknoop is een kleine, lokale verkramping in de spier. Door deze verkramping hopen afvalstoffen zich op deze plek op. Triggerpoints kunnen ontstaan door het verkeerd gebruiken van onze spieren, maar ook bij ‘gewoon’ gebruik van een lichaam wat slecht in balans is. Hierbij kunnen we denken aan een ongeluk, overbelasting, maar ook onderbelasting, stress of een slechte voeding. Dit resulteert vaak in een verstoring van de zuur-base en de hormoonbalans, wat zich kan uiten in triggerpoints binnen de spier.

De triggerpoint specialist in Uden!

Iedereen heeft spierknopen in zijn lichaam die kunnen zorgen voor stijfheid. In de meeste gevallen blijven de spierknopen onopgemerkt, maar ze kunnen op termijn voor problemen zorgen. Dit worden latente triggerpoints genoemd. Deze latente triggerpoints zijn de zwakke schakels wanneer de spier te maken krijgt met bijvoorbeeld overbelasting. Latente punten worden dan actieve triggerpoints. Een mooi voorbeeld is een kuitspier met latente spierknopen die bij overbelasting of ’s nachts door een tekort aan zuur- en voedingsstoffen in de kramp schiet.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Men kent verschillende vormen van triggerpointtherapie, zoals: manuele triggerpointtherapie, rektechnieken, spray en strech, injecties, dry needling, etc
Bij manuele triggerpointtherapie behandelt men de spierknopen door specifieke druktechnieken waarbij de spierknoop uiteindelijk op zal lossen. Dry needling therapie is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren met een naald aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Met dry needling therapie gebruikt men een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.
De fysiotherapeut zal eerst een intake doen om erachter te komen of triggerpointtherapie zinvol zou zijn en welke vorm het beste bij u past.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een triggerpointbehandeling in Uden? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 0412-404035 of 076-5657133 of door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapie4all.nl.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer