Supinator (Buitenwaarts draaiende onderarmspier)

Verloop van de Musculus supinator

De Musculus supinator begint op twee plaatsen: bij de ellepijp en bij de buitenste knobbel van de elleboog. Deze twee delen van de spier komen samen en hechten zich vervolgens aan bij het spaakbeen.

Functie van de m. supinator

Zoals de naam al doet vermoeden, is de functie van deze spier het buitenwaarts draaien van de onderarm. Dit is dezelfde beweging als de beweging wanneer je je soeplepel vast houdt. De handpalm is hierbij naar boven gericht.

Klachten die veroorzaakt kunnen worden

Tenniselleboogklachten

Van de spieren die tenniselleboogklachten kunnen veroorzaken, staat de supinator bovenaan! Deze spier is dus erg belangrijk om mee te nemen in de behandeling bij tenniselleboogklachten. Een tenniselleboog kan natuurlijk ook andere oorzaken hebben.
Wanneer de elleboogklachten veroorzaakt worden door een overbelasting van deze spier, kan men deze behandelen met bijvoorbeeld dry needling, manuele triggerpointtherapie, rekken, taping, mobilisaties etc. Wanneer er triggerpoints in deze spier zitten, kan men deze vooral met dry needling of manuele triggerpointtherapie behandelen.

Duimklachten

Net zoals de brachioradialis spier, kan de deze spier ook voor duimklachten zorgen. Ook deze spier kan namelijk pijn projecteren naar de duimregio. Deze ‘referred pain’ is dus het gevolg van ophopingen van afvalstoffen (spierknopen) in deze spier. Men kan deze spierknopen vaak goed behandelen met massage, rekken, oefentherapie, dry needling, manuele triggerpointtherapie of bijvoorbeeld tapen. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen.

Bekijk hier een onderzoek over de Supinator.

triggerpoint-supinator
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer