Longontsteking (pneumonie)

Wat zijn de symptomen?

De symptomen zijn: hoesten, koorts, benauwdheid, kortademigheid, zweten, pijn op de borst, algemeen onwelbevinden, versnelde ademhaling en verkoudheid. De symptomen kunnen in meer of mindere mate aanwezig zijn afhankelijk van de ernst van de ontsteking.

Wat is de behandeling?

Een longontsteking wordt in de meeste gevallen behandeld met een antibioticakuur. Deze helpt niet voor virale longontstekingen, maar het is voor een arts moeilijk te achterhalen of de ontsteking door een bacterie of door een virus veroorzaakt is. Daarnaast krijgt men vaak pijnstilling en kan men soms extra zuurstof toegediend krijgen. Ook is het belangrijk om in beweging te blijven en een goede hoesttechniek te gebruiken om zo overtollig slijm uit de longen op te hoesten. De fysiotherapeut kan u hierbij helpen. Het herstel van een longontsteking is afhankelijk van de ernst, maar duurt gemiddeld twee tot vier weken. Het kan echter maanden duren voordat iemand weer volledig op conditie is.

Bekijk hier een onderzoek over longontsteking.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1009 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

01-06-23

Deskundig, professioneel en behandeling op maat geboden. Luistert goed en geeft gericht advies en behandeling

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Hij is goed bereikbaar hij is erg vriendelijk en denkt mee

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Ij dezelfde klachten dan ik had.

Lees meer