Knie-orthese

Wat is een knie-orthese?

Een knie-orthese is een brace die het kniegewricht stuurt en ondersteunt. Vaak is het een harde brace die men kan inzetten bij ernstige instabiliteit van de knie of bij ernstige slijtage van de knie wat knieklachten veroorzaakt. Het voordeel van een knie-orthese is dat de stand van het kniegewricht beïnvloedt kan worden, waardoor de knieklachten afnemen. Ook biedt het ondersteuning bij het belasten van de knie waardoor instabiliteitsklachten afnemen.

Hoe ziet een knie-orthese eruit?

Er zijn zowel standaard ortheses als ortheses die men op maat maakt. Het is bevestigd aan het bovenbeen, het kniegewricht en het onderbeen. Doordat men de orthese voor ieder type klacht kan instellen, kan dit ideaal dienen als ondersteuning van een kniegewricht of beïnvloeding van een ongunstige kniestand. U kunt uw knie dus nog steeds gebruiken, maar door de orthese ervaart u minder knieklachten.

Wanneer kiest men hiervoor?

Het kan dus stabiliteit en sturing geven aan het kniegewricht op het moment dat het kniegewricht dit zelf (tijdelijk) niet meer kan. Enkele voorbeelden hiervan zijn artrose, instabiliteitklachten, een gescheurde voorste kruisband of na een ontwrichting (luxatie) van de knie. Het is pas raadzaam om een knie-orthese aan te schaffen wanneer oefentherapie onvoldoende helpt en een operatie niet geïndiceerd is.
De fysiotherapeuten van Fysiotherapie4all kunnen u adviseren over het wel of niet aanschaffen van een orthese en u begeleiden bij het gebruik ervan.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer