Knie-orthese

Hoe ziet een knie-orthese eruit?

Er zijn zowel standaard ortheses als ortheses die men op maat maakt. Het is bevestigd aan het bovenbeen, het kniegewricht en het onderbeen. Doordat men de orthese voor ieder type klacht kan instellen, kan dit ideaal dienen als ondersteuning van een kniegewricht of beïnvloeding van een ongunstige kniestand. U kunt uw knie dus nog steeds gebruiken, maar door de orthese ervaart u minder knieklachten.

Wanneer kiest men hiervoor?

Het kan dus stabiliteit en sturing geven aan het kniegewricht op het moment dat het kniegewricht dit zelf (tijdelijk) niet meer kan. Enkele voorbeelden hiervan zijn artrose, instabiliteitklachten, een gescheurde voorste kruisband of na een ontwrichting (luxatie) van de knie. Het is pas raadzaam om een knie-orthese aan te schaffen wanneer oefentherapie onvoldoende helpt en een operatie niet geïndiceerd is.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie4all kunnen u adviseren over het wel of niet aanschaffen van een orthese en u begeleiden bij het gebruik ervan.
Ontdek ook alles over: dry needling!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1084 reviews

Anoniem

  5 / 5

26-11-23

Duidelijkheid, eerlijkheid, professioneel en vakbekwaam.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

25-11-23

Fijne begeleiding. Duidelijke communicatie. Snel actie en daardoor snel resultaat.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

22-11-23

De behandeling heeft me zover wel geholpen, maar omdat mijn enkel dik en pijnlijk was, heb ik besloten om weer voor 4 weken in de gips te gaan. Totaal met tussenpozen 19 weken in de gips was ik er klaar mee. Heb enige dage de [...]

Lees meer