Artikel Mooi Bernheze – De oplossing voor chronische pijn

De Pijn Reset Methode van Maikel Korbmacher

BERGHEM – Na jaren eindelijk van je chronische pijn af. Het is nu mogelijk met de Pijn Reset Methode. Dit online programma, dat is ontwikkeld door de Brabantse fysiotherapeut Maikel Korbmacher, helpt je om af te rekenen met de pijn die nu jouw leven vergalt. In 12 weken leer je hoe je pijn kunt verminderen en misschien zelfs helemaal pijnvrij kunt worden.

De Pijn Reset Methode is een nieuwe methode die gebaseerd is op het zelfgenezend vermogen van de mens. Dit vermogen hebben we van nature allemaal, maar door gebeurtenissen en omstandigheden zijn we daarvan afgedwaald. We voelen niet meer wat we nodig hebben en raken overbelast door prikkels, gebeurtenissen, onderdrukte emoties en onverwerkte trauma’s.

Vicieuze cirkel

Wanneer je vaak pijn hebt, wordt jouw leven daardoor negatief beïnvloed. Je vermijdt bepaalde activiteiten, gaat situaties of mensen uit de weg, trekt je terug en wordt steeds minder actief. Je hebt al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar de pijn lijkt alleen maar toe te nemen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht die kan uitmonden in depressie en isolement.

 “Ik weet precies hoe dat voelt”, zegt Maikel Korbmacher, bedenker van de Pijn Reset Methode. Met voetballen liep hij een schouderblessure op en daarna bleef hij klachten houden. De zeurende pijn in zijn nek en schouder was 24 uur per dag aanwezig. Wat hij ook deed of ondernam om beter te worden, de pijn hield aan en er kwamen steeds meer klachten bij.

Uiteindelijk kreeg hij de diagnose dunnevezelneuropathie (een spierziekte met chronische pijnklachten). De symptomen werden steeds erger en hij kon niet meer functioneren in zijn werk en gezin, waarin net een kleintje was geboren. Uiteindelijk belandde hij depressief op de bank. Van de vitale, vrolijke man die hij altijd was geweest, was weinig meer over.

Pijn zit in het brein

Door zelf op onderzoek uit te gaan, ontdekte Korbmacher dat pijn ontstaat in het brein. Bij mensen met chronische pijn werkt het pijnsysteem eigenlijk te goed. Het gaat bij het minste of geringste ‘aan’ en probeert je te beschermen tegen een vijand die er niet echt is.

Gefascineerd door deze ontdekkingen ontwikkelde hij de Pijn Reset Methode, een online cursus met video’s, filmpjes en opdrachten die je thuis kunt doen. Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen op de pijn en wat je zelf kunt doen om pijnklachten en aanverwante problemen (stress, angst, piekeren, slecht slapen) te verminderen.

De lessen zijn verdeeld over 6 gebieden, ook wel domeinen genoemd: immuunsysteem, stress, slapen, ademhaling, bewegen en voeding. Over deze onderwerpen krijg je niet alleen interessante informatie, maar ook praktische tips & handreikingen waarmee je jouw leven kunt veranderen.

Het voordeel van online lessen is dat je het vanuit je eigen huis kunt doen, in een tempo dat bij jou past. Het programma is zo opgezet dat iedereen het kan volgen. Of je nu spanningsklachten, artrose, fibromyalgie, reuma, prikkelbare darmsyndroom of migraine hebt, op al deze gebieden is winst te behalen. Maikel is daarvan zelf het beste bewijs. Hij is weer volop actief in zijn bedrijf en is gelukkiger en vitaler dan voorheen.

Helemaal pijnvrij

En hij is niet de enige. Marloes (32) kan haar baan in het onderwijs weer oppakken, nadat zij 7 jaar uitgeschakeld was door hevige rugpijnen. Remco (32) heeft veel minder last van nek- en hoofpijn. En Anita (60) is na 15 jaar van haar migraine af, dankzij de Pijn Reset Methode. Wil jij ook pijnvrij worden? Gun jezelf dan deze kans!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 1099 reviews

Anoniem

  5 / 5

13-02-24

Zijn professionaliteit, geduld en neemt mijn klachten serieus, past indien nodig de behandelingen aan.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-02-24

Hele goede fysiotherapeut met veel kennis en kunde

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

07-02-24

Het is een fijne praktijk met een goed sfeer

Lees meer