Pijn binnenkant knie

Patellofemoral syndroom

Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn aan de binnenkant van de knie is het petallofemoraal pijnsyndroom. Dat houdt in dat de knieschijf die ligt in een soort gootje. De knieschijf is aan de onderkant half rond. Als je door je knie zakt, dan loopt de knieschijf van boven naar beneden. Als je een ingezakte voet hebt en je zakt door je binnenkant van je voet heen gaat je knie naar binnen. In plaats van dat je knie van boven naar beneden gaat maakt de knieschijf een x beweging.

Hierdoor botst de knieschijf tegen de randen van het gewricht aan waardoor je pijn aan de binnenzijde van de knie ervaart. Als dit het probleem is moeten we de oorzaak gaan aanpakken. Door bijvoorbeeld steunzolen of oefeningen doen.

Pijn binnenkant knie

Meniscusbeschadiging

Een ander veel voorkomend probleem is een meniscusbeschadiging. De meniscus is een stuk kraakbeen, wat tussen de knie zit. Als je een verkeerde verdraaiing maakt van de knie of door overbelasting kan de meniscus beschadigen. Hierdoor kun je zeurende pijn krijgen. Dit vindt vooral bij de binnen meniscus plaats. Dit geeft dus pijnklachten aan de binnenzijde van de knie. Uit onderzoek is gebleken dat een operatie net zo goed werkt als een conservatief beleid. De fysiotherapeut kan een behandelplan opstellen om de meniscus te laten te herstellen.

Binnenband scheur knie

Door een verdraaiing, overbelasting of verrekking kan een binnenband scheur van de knie ontstaan. De binnenband is heel stevig, maar zodra er een verdraaiing plaatsvindt kan er een scheur ontstaan. Het is belangrijk dat je veel rust houdt. De fysiotherapeut kan advies geven in belasting en belastbaarheid.

Pes anserinus

Pes anserinus is een verzamelnaam van drie pezen. Om deze pezen zit een soort vlies. Als deze pezen overbelast raken, wordt het vlies ontstoken. Het is belangrijk om te kijken naar de belasting en belastbaarheid. Ook is het mogelijk om shockwave therapie toe te passen.

Wat te doen bij pijn binnenkant knie?

De binnenste knieband kan overbelast zijn of beschadigd. Bij overbelasting zal de fysiotherapeut aanraden om veel rust te nemen.Voor de meeste knieklachten geldt dat de pijn heviger wordt naarmate de belasting hoger wordt.

Wat zit er aan de binnenkant van de knie?

De binnenste knieband is een driehoekige platte ‘band’ aan de binnenzijde van de knie. Deze band zorgt voor stabiliteit aan de binnenkant van de knie. Het kan ook een chronische irritatie zijn, als gevolg van een afwijkende functie van de knie.

Hoe voelt een overbelaste knie?

De symptomen van een overbelaste knie zijn divers aangezien er meerdere vormen zijn van overbelasting aan de knie. De meest voorkomende symptomen zijn: irritatie aan de knie, roodheid, gezwollen en de knie kan warm aanvoelen. De pijn kan variëren van een doffe tot een scherpe, stekende pijn.

Fysiotherapie4all kan je helpen

Wil jij van jouw pijn binnenkant knie afkomen? Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en verhelpen van knieklachten. Bij knieklachten is het van belang om een snelle en juiste diagnose te krijgen voor een goed herstel. Bij fysiotherapie4all zullen we uitgebreid in gesprek gaan om te achterhalen wat nu de precieze oorzaak is van de klachten.

Hier vind je meer informatie over pijn aan de binnenkant van de knie.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1129 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

20-06-24

Vriendelijk, denkt mee, deskundig, flexibel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer