Dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie

Wat is er met dit onderzoek over Dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie onderzocht?

Tijdens het onderzoek over dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie hebben onderzoekers onderzocht wat het effect is van dry needling(vorm van triggerpointtherapie) van triggerpoints (spierknopen) in spieren van het onderbeen bij een vrouw die sinds twee maanden pijnklachten had aan de achterkant van haar knie. De zestienjarige vrouw had tijdens ballet haar knie licht verdraaid. Ze heeft toen een aantal weken rust gehouden, gekoeld en ontstekingsremmers geslikt. Echter, twee maanden na het ontstaan van haar blessure, was de pijn alleen maar erger geworden.

Röntgenfoto’s en een MRI-scan wezen uit dat er geen sprake was van structurele schade aan haar knie. Ze deed ballet op competitief niveau en trainde twintig uur per week. De vrouw kwam bij een fysiotherapeut en kreeg tweemaal een dry needling behandeling van spieren in haar onderbeen die triggerpoints bevatten (m. gastrocnemius, m. soleus en m. popliteus). Als de onderzoekers op deze triggerpoints drukten, voelde de vrouw de herkenbare knieklachten aan de achterkant. Er zat 48 uur tussen de twee dry needling behandelingen. Ze kreeg na de dry needling behandelingen rekoefeningen voor haar kuitspieren om thuis uit te voeren.

Wat zijn de resultaten van het onderzoek over Dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie?

De onderzoekers keken tijdens het onderzoek over: Dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie wat het verschil in pijnscore was en de globale verbetering bij de vrouw na de dry needling behandelingen. Ook keken ze naar mobiliteit en kracht tijdens het uitvoeren van bepaalde specifieke voor ballet. Dit deden ze voorafgaand aan de dry needling behandelingen, twee dagen en negen dagen na de start van de behandeling en nogmaals na één en drie maanden na de start van de behandeling. Ook voelden ze tijdens deze meetmomenten of er nog triggerpoints aanwezig waren in de spieren.


De uitkomst was dat de vrouw vanaf negen dagen na de behandeling geen pijn meer had in rust en tijdens het dansen. Ook na één en drie maanden na de start van de behandeling gaf ze een pijnscore van 0. Na drie maanden scoorde ze duidelijk beter op de vragenlijst over de globale verbetering. Vanaf negen dagen na de start van de behandeling waren er geen triggerpoints meer voelbaar en waren de specifieke balletoefeningen pijnvrij en vanaf één maand na de start van de behandeling voerde ze deze oefeningen symmetrisch uit.

Conclusie

Dry needling therapie bij een aantal specifieke spieren in het onderbeen zorgde bij de vrouw voor het verdwijnen van haar pijn aan de achterzijde van haar knie in rust en tijdens ballet en zorgde ervoor dat ze haar balletoefeningen pijnvrij en symmetrisch kon uitvoeren.

Bron
Mason, J.S., Tansey, K.A., Westrick, R.B. (2014). The treatment of subacute posterior knee pain in an adolescent ballet dancer utilizing trigger point dry needling: a case report. The International Journal of Sports Physical Therapy, 9 (1), 116-124.

Bekijk hier een onderzoek over dry needling vermindert pijnklachten achterzijde knie.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer