Pijn buitenkant knie

In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over de meest voorkomende aandoeningen bij pijn aan de buitenkant van de knie en hoe je dit het beste kunt oplossen.

Runners knee

Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn aan de buitenzijde van de knie komt door een runners knee. Dit komt vaak voor bij hardlopers. Wanneer deze pees strak staat en we gaan hardlopen waardoor de knie buigt en en strekt schuift de pees over de condyl heen. Hierdoor raakt de pees geïrriteerd. Dit kun je verhelpen door rust te geven. Daarnaast kan de fysiotherapeut jou helpen met belasting en belastbaarheid en triggerpoints in de heup.

Patellafemoraal pijn syndroom

Het patellafemoraal pijn syndroom komt vaak voor bij sporters. De patella is de knieschijf. De knieschijf moet door een gootje lopen en moet mooi naar boven en beneden schuiven. Als je knie naar binnen zakt botst je knieschijf tegen de randen van het kraakbeen aan. ‘ Het is belangrijk dat je controle houdt over je beweging.

Pijn buitenkant knie

De meniscus

De meniscus zorgt voor schokdemping in je knie. In de buitenmeniscus kan een scheur ontstaan. Je ervaart dan pijn buitenkant knie, vooral bij het draaien (rotaties). Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt. Je fysiotherapeut kan je helpen met een onderzoek en zo een gericht behandelplan opstellen.

De gluteus minimus

Deze gluteus minimus ligt boven in je bekken. Door triggerpoints hopen zich daar afvalstoffen op wat uitstralende pijn geeft. Ook naar de buitenkant knie. Het is belangrijk om niet alleen lokaal te kijken en dus ook je heup meenemen. Hierdoor pak je het probleem aan.

Fysiotherapie4all kan je helpen

Afhankelijk van wat de oorzaak is van de pijn aan de buitenkant van de knie, zal er een behandelplan worden opgesteld. Is er sprake van een lopersknie, dan zien we vaak dat met rust en eventueel shockwave therapie de klachten snel op te lossen zijn.
Wanneer de gluteus minimus zorgt voor pijn buitenkant knie dan is het raadzaam om triggerpoints te laten behandelen middels dry needling.
Is er sprake van een knietrauma en beschadiging van de meniscus of voorste kruisband dan kan het goed zijn het herstel te laten begeleiden door een fysiotherapeut van fysiotherapie4all.

Wil jij van jouw pijn buitenkant knie afkomen? Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en verhelpen van knieklachten.

Wil jij meer informatie over pijn aan de buitenkant van de knie? Bekijk hier de pagina!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1009 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

01-06-23

Deskundig, professioneel en behandeling op maat geboden. Luistert goed en geeft gericht advies en behandeling

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Hij is goed bereikbaar hij is erg vriendelijk en denkt mee

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Ij dezelfde klachten dan ik had.

Lees meer