Post-operatieve fase 2 na een complexe knieoperatie (12 tot 24 weken)

Post operatieve fase 2 na een complexe kieoperatieHet is inmiddels twaalf weken geleden dat dhr. is geopereerd aan zijn voorste kruisband, binnenste knieband en buitenste meniscus. Anders dan bij ‘normale’ kruisband operaties is er nu pas groen licht vanuit de orthopeed om te gaan starten met belasten, trainen, revalideren. In afgelopen periode heeft de focus gelegen op het fysiologisch (natuurlijk) herstel, het verminderen van pijn en vocht en het stimuleren van de buiging tot maximaal negentig graden. In deze periode is er in afbouwende mate gelopen met krukken. Bij de laatste controle werden geen bijzonderheden geconstateerd, maar kwam wel duidelijk naar voren dat de lichamelijke belastbaarheid flink heeft ingeleverd. 

De omvang van het geopereerde been was bijna 10 cm smaller dan het niet geopereerde been.
Ook de kuitspieren hebben veel ingeleverd. Aankomende periode zal de focus liggen op het normaliseren van de beweeglijkheid van de knie, zowel de strekking als buiging en zal de nadruk liggen op het vergroten van de (ingeleverde) spierkracht. Hieronder vallen de componenten maximaal kracht en kracht uithoudingsvermogen. Verder zal de algehele conditie worden meegepakt en proberen we steeds meer dagelijkse activiteiten uit te voeren. In deze fase zal nog steeds de eerder genoemde beweegbare CTI-brace worden gedragen. Aankomende maanden zullen steeds frequenter updates en beeldmateriaal op onze Facebook- pagina geplaatst worden. Houdt ons dus goed in de gaten.

Bij fysiotherapie4all zijn we gespecialiseerd in het behandelen van orthopedische patienten en post-operatieve behandeltrajecten. We combineren hand-onn behandelingen, zoals dry needling, manuele therapie, triggerpointtherapie, samen met actieve oefentherapie. Onze therapeuten behandelen allemaal volgens onze visie en zijn met name gespecialiseerd in:

hoofdpijnklachten
nekklachten
schouderklachten
heuppijn– en bilklachten
– rugklachten
knieklachten

We hebben verschillende locaties waar we optimale trainingsfaciliteiten hebben om optimaal aan je herstel te kunnen werken. Deze locaties zijn:

Fysiotherapie Breda
Fysiotehrapie Uden
Fysiotherapie Heesch
Fysiotherapie Oss
Fysiotherapie Veenendaal

We zien je snel bij ons in de praktijk!

 

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer