Triggerpointtherapie bij schouderklachten

Hoe ontstaan
schouderklachten door triggerpoints?

Schouderklachten kunnen acuut of geleidelijk ontstaan. Acute klachten duiden vaak op ontstekingen. Klachten die geleidelijk ontstaan hebben vaak te maken met het verkeerd gebruiken van het gewricht.

Vooral bij eenzijdige bewegingen en langdurige herhalingen hiervan kan er irritatie optreden of in het ergste geval een ontsteking van een slijmbeurs of pees in de schouder. Veel voorkomende problemen van het schoudergewricht;

Schouderklachten kunnen ook samengaan met nekklachten en hoofdpijnklachten. Soms zijn deze klachten dan ook afkomstig van de nek. Vaak hebben deze klachten te maken met spanningen (stress) of eenzijdig werk (overbelasting) van onze nekspieren.

Schouder problemen met uitstralende pijn

Vaak geven klachten aan de schouder pijnuitstraling naar armen of schouderblad. Dit noemen we dan ook wel ‘referred pain’. Wanneer zich in de verschillende schouderspieren triggerpoints (spierknopen) ontwikkelen, kunnen deze pijn geven op een andere plaats dan waar het primaire probleem zich bevindt. Deze triggerpoints zijn door speciale interventies heel goed te bestrijden. Een effectieve manier van het bestrijden van triggerpoints is de dry needling therapie.

Armklachten door triggerpoints (video)

Dry needling therapie bij klachten aan de schouder

Dry needling is een nieuwe behandeltechniek van de fysiotherapeut. Door deze techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt  een “droge” (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling therapie is een onderdeel van triggerpointtherapie en is een zeer effectieve methode om schouderblessures, die veroorzaakt worden door triggerpoints, te verhelpen. Fysiotherapie4all is gespecialiseerd in het behandelen van triggerpointtherapie bij schouderklachten.

Adviezen omtrent triggerpointtherapie bij schouderklachten

Voor het herstel van uw schouderprobleem is het belangrijk dat u eerst contact opneemt met een specialist (fysiotherapeut). Het is van groot belang dat eerst een juiste diagnose gesteld wordt voordat we kunnen zeggen wat u met uw schouder mag doen. Probeer voor uzelf eerst na te gaan hoe en bij welke dagelijkse bezigheden uw schouderklachten optreden of verergeren. Probeer deze activiteiten te vermijden. Probeer uw schouder tijdelijk rust te geven. Let wel op dat u niet helemaal niets gaat doen. Het is wel belangrijk het schoudergewricht te blijven bewegen. Dit voorkomt dat uw schouder gaat vastzitten.

Bekijk hier een onderzoek over triggerpointtherapie bij schouderklachten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 835 reviews

Anoniem

  5 / 5

18-08-22

Heel prettig in zijn communicatie en uitstraling. Ervaren in dry needling en manuele massage. Hij analyseerde de klachten goed en haalde effectief de pijnpunten weg. Hij hield bij dry needling ook mijn pijngrens goed in de gaten.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

13-08-22

Hij neemt me altijd serieus en heeft tot nu toe goed geholpen.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

12-08-22

Mijn fysiotherapeut staat altijd voor mij klaar

Lees meer