‘Ik wist al langer dat geest en lichaam een zijn’

Hoera! Het zit erop! En zoals je zegt in  de laatste items, zal het niet zo zijn dat alle pijn verdwenen is. Integendeel, in de laatste weken van de cursus werd juist alles een stuk erger. In ieder geval kan ik nu wel weer zeggen. Het gaat een stuk beter! Gewoon, omdat ik blijf leren hoe met mezelf om te gaan. 

De laatste keer dat je telefonisch contact met me had, was 21 juni! Toen raadde je me aan om dry needling te laten doen. Dat heb ik 5 keer gehad. En heeft tijdelijk wat verlichting gegeven, maar de enorme pijn en stijfheid in de nek kwam snel terug. 

Allereerst. ik heb heel veel geleerd in de Pijn Reset Community! !! Ik pas alles dagelijks toe! Het enige wat ik kan zeggen nu is, dat al die pijnen (nek, schouders, bovenarmen, bovenbenen) onmogelijk alleen vanuit de poly-artrose kunnen komen. Daarom laat ik me verder diagnosticeren, omdat ik uit wil sluiten of er sprake is van spierdystrofie. Dat zou niet kunnen genezen. Omdat ik daarvoor weer bij een reumatoloog moet zijn, heb ik een afspraak gemaakt en moet ik 3 maanden op m’n beurt wachten… tot 21 november. Tot die tijd doe ik alsof ik inderdaad TMS heb en blijf alles doen wat nodig is om TMS op te lossen/los te laten. 

Hiervoor ben ik afgelopen week aan het boek van Saskia de Bruin begonnen, weg van de pijn, die ook de TMS visie van Dr. Sarno ondersteunt/aanhangt.  Heel veel van de oefeningen zoals schrijfoefeningen, ademhalingen, mindfulness enz. heb ik ook bij jullie al gedaan. Zij gaat een stukje verder, dieper en dat spreekt mij zeer aan. Gewoon, omdat ze een vrouw is, die al wat ouder is dan jij, heel eerlijk is, een enorme pijn geschiedenis heeft, een dans -en beweeg achtergrond (net als ik) en waar ik me heel goed thuis bij voel. Het sluit goed aan waar ik nu gebleven ben/was.  

Er is iets wat me echt van ’t hart moet. Ik ben heel erg kwaad geworden bij de negende week die over een Beweegprogramma ging. Stel je voor…

Iedere dag – 10 minuten wandelen of fietsen. 2e dag – 10′ conditietraining. 3e dag – rustdag. enz…steeds een paar minuten meer. IN DE NEGENDE WEEK! Als je allang aan alle knoppen bent gaan draaien…Terwijl we vanaf het eerste boek en vanaf alle documentaires en video’s van jouzelf in het begin gestimuleerd worden om vooral alles te gaan doen wat je graag doet. Ook zware activiteiten! Omdat BEWEGING mijn ding is, Movement is the King! was ik natuurlijk heel blij en deed wat ik kon. Ik fietste 1 tot 2 uur met een pauze. Ik wandelde 1 tot 2 uur  met pauzes, elke dag Nederland in Beweging, flamencolessen hervat, hetgeen niet ging vanwege een slijmbeursontsteking in de schouder (vanaf half april tot heden). Later besefte ik niet dat dit voor de mensen was die nog niets met bewegen deden en Maikel een voorbeeld wilde geven hoe je (kracht)training kunt opbouwen.

Toen besloot ik met alles te stoppen en niet meer door de pijn heen te bewegen! ( 28 juli jl.) Kwaad: “Nu ga ik me als een bejaarde gedragen. Dat ben ik tenslotte!” Ik zag dat ik bij jullie de oudste cursist ben. De pijn werd wel nu wat minder. Ik nam meer rust.

Week 10 – Voeding. Ook al heel lang mee bezig vanaf het begin. M’n hele leven vanaf m’n 25e levensjaar ben ik al met verantwoorde voeding bezig. In deze cursus ben ik gaan verfijnen. Niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. Geen melkproducten meer, (daardoor stopte ook de diarree!), vegetarische kaas Geen alcohol. Alcoholvrije wijn, bier. Minder koolhydraten. Geen koffie (af en toe wel), maar Bambu-koffie. Voedingssupplementen: nam ik al.  

Week 11 – Slaap. Dat is toch niet iets wat op ’t eind van de cursus uitgebreid aan bod moet komen. Aan het begin, zou ik zo denken. Want als je niet van de pijn kan slapen, dan heb je de juiste adviezen nodig. Ik ben beter gaan slapen, omdat ik zelf al een patroon had ontdekt wat werkte, mede door het betere voedingspatroon en ademhalingsoefeningen.

Maar goed, als ik mezelf evalueer, dan weet ik nu dat ik veel te veel gedaan heb! Eigenlijk nooit echt in de rust en ontspanning kwam, ook al leek dat zo! In ieder geval was het niet voldoende. Ik deed m’n meditaties en ademhalingsoefeningen, koudetraining, voeding, en verwachtte elke dag verbetering. M’n hele leven in kaart gebracht op een groot tekenvel. Alle stressoren en rollen in kaart gebracht met bijbehorende emoties enz.  Ik was te zeer gefocust op genezing, want ik wilde weer alles kunnen na 3 maanden! Dat was mijn doel, ook al wist ik dat ik er zeker een jaar voor mocht uittrekken en ook langer. Dat ik sneller wilde, is te wijten aan mijn persoonskenmerken: perfectionisme, doorzetten, volhouden, willen bewijzen.

Nu pas kom ik in de ontspanning…nu met ’t boek “Weg van de Pijn. Ik leer liefdevol met mezelf om te gaan. Rustig aan, steeds opnieuw beginnen. Linkerkant nek ontspant al veel meer. Ik kan soms een stuk lopen zonder pijn. Fietsen gaat altijd goed! e-bike. Ben niet meer zo obsessief met ’t resultaat bezig. Ben me ervan bewust wanneer ik te lang met iets doorga. Heb meer geduld. Doe herprogrammeringen voor m’n hersenen, ook aangegeven door mijn natuurgeneeskundig therapeute die ik al jaren consulteer af en toe. Pas ook reiki toe, ook al jaren. Alles helpt! Neem nu voor alles de tijd. Op dit moment ben ik tevreden met de resultaten. Het moet gezegd: jouw cursus is de aanleiding geweest pijn opnieuw te bekijken. Ik wist al langer. Lichaam en Geest zijn één. Dat verkondigde ik zelf altijd al in mijn dansexpressielessen. Maar toen, 2 jaar geleden werd ik geconfronteerd met pijnen die ik niet kon verbinden met mijn geest! De aanleiding om dat nu wél te kunnen is het resultaat van jouw cursus! 

Mijn dank is groot. Het begin is er en ik ga hiermee door.

Alle goeds en succes met al jouw ondernemingen!

Hartelijke groet,

Petra Timmermans

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer