Polsklachten door je schouderspieren

Polsklachten zijn veel voorkomende problemen in de fysiotherapiepraktijk. Wij komen veel mensen met deze klachten tegen die al bij meerdere specialisten zijn geweest zonder resultaat. Het probleem is dat deze specialisten meestal alleen lokaal naar de pols zelf kijken en factoren die hoger in de keten zijn gelegen, niet meenemen in hun onderzoek en behandeling. Hierdoor worden de klachten niet opgelost, en blijven mensen onnodig lang met hun klachten rondlopen.

Polsklachten verhelpen door je schouderspieren te laten ontspannen!

Bekijk waarom je schouderspieren voor polsklachten kunnen zorgen!

Conny had jarenlang last van zowel haar rechter als linker pols. Ze was hiervoor bij meerdere specialisten geweest zonder resultaat. Ze had pijn, maar ook krachtsverlies. Het werd zelfs zo erg dat ze hele dagen met een pols brace moest rondlopen. Bij Conny zat de oorzaak van haar klachten niet in de pols, maar in haar schouderspieren. Door haar schouderspieren te behandelen is ze voorgoed van haar polsklachten af.

Triggerpoints in je schouder en polsklachten

De M. Infraspinatus, ook wel de onderdoornspier genoemd, is een spier die je vindt in het schoudergebied. Deze spier ligt direct op het schouderblad (scapula) en is een belangrijke stabilisator van het schoudergewricht. De spier is een onderdeel van de rotator cuff spieren (M. supraspinatus, M. teres minor, M. subscapularis. Hij zorgt ervoor dat de schouder in de kom blijft.

Deze schouderspier is erg kwetsbaar voor blessures. Met name bij mensen die aan werpsporten doen en personen die veel achter de computer werken.

Wanneer je door een trauma of overbelasting triggerpoints ontwikkeld in deze spier, kunnen deze lokale pijn geven in de schouder, maar ook uitstralende pijnklachten naar je arm, elleboog of pols. Daarom is het belangrijk dat wanneer je polsklachten ervaart altijd de Infraspinatus mee laat nemen in het onderzoek. En in de behandeling met bijvoorbeeld triggerpoint therapie.

Wanneer je polsklachten door je schouderspieren ervaart die afkomstig kunnen zijn uit een triggerpoint in deze spier, dan is dit op te lossen middels manuele druk- of rektechnieken, dry needling en oefentherapie.

Bekijk hier een onderzoek over polsklachten door je schouderspieren

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer