Dr. Sarno heeft de oplossing voor pijn

Dr. Sarno gratis ebook

Wil jij jouw chronische pijn oplossen? Dan is dit e-book ‘Tension Myoneural Syndrome’ t.w.v €19,95 gratis te downloaden. Het is een complete samenvatting van de visie van Dr. Sarno. Sommige mensen zijn pijnvrij na het lezen van dit boek!

tms

De beroemdste pijndokter van Amerika zei dat pijn echt is die je ervaart maar wel veroorzaakt wordt in je hoofd. Duizenden denken dat hij gelijk heeft.

“Duizenden mensen, waaronder ikzelf en mijn vrouw, hebben chronische pijnklachten genezen met behulp van Sarno’s methoden”, een andere Sarno-fan, Steven Schroeder, zei dat de dokter zijn leven had veranderd. Schroeders rugpijn laaide op wanneer hij gestrest was- een drukke tijd op het werk, een ziekte in zijn familie. Nadat hij Sarno’s boeken had geabsorbeerd, verdween het ongemak grotendeels.

“In tijden van stress heb ik soms nog steeds pijn, maar ik kan het letterlijk laten verdwijnen met mentale focus”, schreef Schroeder, een advocaat in Chicago, in een e-mail. “Het is niet te bevatten en een beetje gek maar het werkt.”

Hoewel hij misschien geen begrip is, is Sarno waarschijnlijk Amerika’s beroemdste pijndokter. Voor zijn dood op 22 juni 2017, een dag voor zijn 94e verjaardag, publiceerde hij vier boeken en bouwde hij een cult-achtige aanhang op van duizenden patiënten – waaronder Howard Stern en Larry David. Ze beweren allemaal te zijn genezen door Dr. Sarno, die in wezen beweerde dat pijn bijna altijd in de hoofden van mensen zat. De pijn is echt maar het wordt veroorzaakt door het brein. Dr. Sarno zelf zei vaak dat zo’n 85 procent van zijn patiënten beter werd.

Dr. Sarno VS. Biopsychosociaal model

Er wordt in steeds meer onderzoeken aangetoond dat er een sterke verbinding tussen lichaam en geest is en dat emoties fysieke symptomen kunnen veroorzaken – we noemen deze symptomen psychosomatisch.
Waar we als behandelhaar vaak alleen naar de symptomen kijken en deze op de plek behandelen (biomedisch). Hierbij gaat het er vooral om dat we klachten fysiek verklaren. Bij het biopsychosociaal model kijken we voornamelijk naar een combinatie van biomedische als psychologische factoren.  

Dr. John Sarno, was specialist in revalidatiegeneeskunde aan het NYU Medical Cente. Hij heeft een methode ontwikkeld die uitlegt hoe psychosomatische symptomen optreden en hoe ze te behandelen. Patiënten in onze praktijk die deze methode hebben gevolgd, hebben ontdekt dat het een nuttige aanvulling is op onze andere therapieën.

Dr. Sarno legt uit dat tijdens de kindertijd en gedurende het hele leven van een persoon woede, boosheid, verdriet, ect in het onderbewustzijn kan worden opgeslagen. Wanneer deze woede niet wordt geïdentificeerd of uitgedrukt, stapelt het zich op en ontsaan er fysiologische veranderingen in ons lichaam. Wanneer de woede (of emoties) een kritiek niveau bereikt in het onbewuste en bewust dreigt te worden, creëren de hersenen pijn en/of andere fysieke symptomen. Dit doet ons lichaam als afleiding, om een ​​gewelddadige emotionele explosie te voorkomen. Dit noemt hij het Tension Myoneural Syndroom (TMS).

Simpel gezegd: om te voorkomen dat we negatieve gevoelens en emoties waarnemen die in ons onderbewustzijn zijn opgeslagen, creëren de hersenen symptomen om ons af te leiden. De hersenen denken dat ze ons helpen door ons te beschermen tegen het ervaren of voelen van deze onderdrukte emoties. De hersenen kunnen elk symptoom ontwikkelen, waaronder keelpijn, rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, allergieën en huidaandoeningen. We ervaren er allemaal een of meer van in de loop van ons leven.

Dr. Sarno

“Sarno geloofde dat onze hersenen pijn gebruikten om ons af te leiden van het ervaren van negatieve emoties”.

Het goede nieuws is dat, op dezelfde manier waarop de hersenen pijn of symptomen kunnen veroorzaken, we de hersenen kunnen gebruiken om die fysieke effecten te stoppen. Zodra we ons ervan bewust worden dat de pijn of het symptoom door onze eigen geest wordt gecreëerd, stoppen de hersenen met het beschermende mechanisme en neemt het symptoom af. Om dit proces te vergemakkelijken, heeft Dr. Sarno een strategie ontwikkeld om mogelijke emoties te identificeren die in het onbewuste op de loer kunnen liggen:

Maak elke dag tijd vrij, eventueel 15 minuten in de ochtend en 30 minuten in de avond om het volgende materiaal door te nemen:

  • Maak een lijst van alles wat kan bijdragen aan die gevoelens
  • Schrijf een verslag over elk item op je lijst – hoe langer hoe beter. Dit dwingt je om je te concentreren op de belangrijke emoties in je leven. Er zijn een aantal mogelijke bronnen van die gevoelens:
  • Woede, pijn, emotionele pijn en verdriet die tijdens uw kindertijd of uw hele leven zijn ontstaan; fysiek, seksueel of emotioneel misbruik, met inbegrip van onvoldoende emotionele steun, warmte of liefde; buitensporige discipline of onredelijke verwachtingen.
  • Bepaalde persoonlijkheidskenmerken kunnen bijdragen aan emotionele pijn: als je veel van jezelf verwacht; als je jezelf drijft om perfect te zijn, om te bereiken, om te slagen; als je je eigen strengste criticus bent; als je een sterke behoefte hebt om mensen te plezieren, om te willen dat ze je aardig vinden, of als je de neiging hebt erg behulpzaam te zijn voor iedereen en iedereen.
  • Je moet alles in jouw leven op je lijst zetten dat druk of verantwoordelijkheid vertegenwoordigt: je baan, jouw echtgenoot als je getrouwd bent, uw kinderen als u een ouder bent, uw ouders als ze nog in leven zijn en natuurlijk alle grote problemen in uw leven. leven.
  • Voeg aan je lijst de situaties toe waarin je bewust boos en geïrriteerd raakt, maar het niet kunt uiten, wat de reden ook is.

Je moet elke dag gaan zitten en over deze dingen nadenken om je ideeën uit je onbewuste geest in je bewuste geest te brengen. Dat is waar ze moeten komen om ervoor te zorgen dat de hersenen het beschermende mechanisme stoppen en de symptomen verdwijnen.

Voordat je deze methode probeert, raad ik je ten zeerste aan een van de samenvattingen van boeken van Dr. Sarno te lezen om de verklaring achter geest-lichaamstoornissen te begrijpen. Bewustwording kan bij veel mensen er al voor zorgen dat ze herstellen van hun klachten.

Dr. Sarno uitleg over de fysiologie

Pijnklachten zoals hierboven eerder beschreven worden in 85% van de gevallen veroorzaakt door het Tension Myoneural Syndrome. Dr. Sarno zegt dat dit syndroom veroorzaakt wordt door (jeugd)trauma’s, persoonskenmerken en/of (onderdrukte) emoties zoals boosheid, woede, angst, verdriet, etc. Doordat we deze emoties onderdrukken ontstaat er een verandering in het autonome zenuwstelsel wat resulteert in een verminderde doorbloeding en zuurstof tekort in de betrokken weefsels. Hierbij kun je denken aan pezen, zenuwen, spieren en bloedvaten. In de Pijn Reset Methode kom ik hier uitgebreid op terug en bespreken we ook hoe we dit kunnen behandelen. Lees hier een onderzoek.

Tension-Myoneural-syndrome

De behandeling van Dr. Sarno

Op school leerde ik (Maikel Korbmacher) alles over anatomie en fysiologie, maar niks leerde ik over wat emoties doen met ons lichaam. Het brein is zo krachtig dat het tot heel veel verschillende klachten kan leiden. Ik las Dr. Sarno zijn boek, bekeek zijn documentaire en realiseerde me: ‘Dit heb ik ook gehad’.
Ik hed de afgelopen 10 jaar rondgelopen met allemaal wisselende en vreemde klachten; buikpijn, gespannen spieren, hoofdpijn, nekklachten, bilpijn, slechte stoelgang en zo kan ik nog wel even doorgaan.
We zijn mensen en we moeten erkennen dat we emoties hebben en dat ze belangrijk zijn bij het ontwikkelen, maar ook bij het oplossen van pijn. De boodschap, het pijnsignaal dat ons brein afgeeft, moeten we begrijpen, interpreteren en hierop anticiperen.

Dr. Sarno methode

Dr. Sarno heeft een methode/ behandelprogramma voor TMS ontwikkeld. Ik heb dit behandelprogramma voor het Tension Myoneural Syndrome gecombineerd met het 6 domeinen model, wat bestaat uit ademhaling, slaap, immuunsysteen, voeding, beweging en stress. De Pijn Reset Methode is een 12 weken programma waarmee ik mijn chronische pijn heb behandeld.

Als je meer informatie wilt over hoe je de Dr. Sarno-methode kunt integreren in jouw genezingsproces. Bel ons dan voor het maken van een afspraak.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer