Voor welke aandoeningen en symptomen kan dry needling effectief zijn?

Voor welke aandoeningen kan dry needling effectief zijn?

Dry needling kan effectief zijn voor een breed scala aan aandoeningen die verband houden met spierpijn, spanning en musculoskeletale problemen. Hier zijn enkele van de aandoeningen waarvoor dry needling als effectieve behandeling kan worden overwogen:

 1. Myofasciaal Pijnsyndroom: Dit is een aandoening waarbij triggerpoints in spieren pijn en ongemak veroorzaken. Dry needling kan specifiek gericht zijn op het deactiveren van deze triggerpoints, wat verlichting kan bieden.
 2. Spiergerelateerde Hoofdpijn: Voor spanningshoofdpijn en bepaalde vormen van migraine kan dry needling helpen om spierspanning in de nek, schouders en schedel te verminderen.
 3. Lage Rugpijn: Dry needling kan bijdragen aan het verminderen van pijn en spanning in de spieren van de onderrug, waardoor verlichting wordt geboden bij lage rugpijn.
 4. Nekpijn en Whiplash: Personen met nekpijn, inclusief die veroorzaakt door whiplash-letsels, kunnen baat hebben bij dry needling om spierspanning te verminderen.
 5. Schouderpijn: Voor aandoeningen zoals rotator cuff blessures, bevroren schouder en impingement syndroom, kan dry needling helpen bij het ontspannen van spieren en het bevorderen van herstel.
 6. Tenniselleboog en Golferselleboog: Dry needling kan verlichting bieden bij aandoeningen zoals tenniselleboog (laterale epicondylitis) en golferselleboog (mediale epicondylitis) door spierspanning te verminderen.
 7. Heup- en Bilpijn: Personen met pijn in de heupen, bilspieren en het bekkengebied kunnen baat hebben bij dry needling om spierspanning te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.
 8. Kniepijn: Voor knieklachten zoals patellofemoraal pijnsyndroom en iliotibiaal bandsyndroom kan dry needling worden toegepast om de omliggende spieren te ontspannen en pijn te verlichten.
 9. Achillespees- en Kuitpijn: Dry needling kan helpen bij het verminderen van spierspanning in de kuitspieren en rond de achillespees, wat verlichting kan bieden bij deze klachten.
 10. Fibromyalgie: Dry needling kan worden gebruikt als aanvullende behandeling voor mensen met fibromyalgie om spierpijn en gevoeligheid te verminderen.
 11. Postoperatieve Revalidatie: Na chirurgische ingrepen kan dry needling helpen bij het bevorderen van weefselherstel en het verminderen van spierspanning tijdens de revalidatie.
 12. Sportblessures: Voor atleten kunnen dry needling-sessies bijdragen aan het herstel van spierblessures en overbelastingsletsels.

Voor welke symptomen kan dry needling effectief zijn?

Dry needling kan effectief zijn bij het verlichten van verschillende symptomen die verband houden met spierpijn, spanning en musculoskeletale problemen. Hier zijn enkele van de symptomen waarvoor dry needling als effectieve behandeling kan worden overwogen:

 1. Pijn: Dry needling kan helpen bij het verminderen van pijn, zowel chronisch als acuut. Dit geldt voor verschillende soorten pijn, waaronder spierpijn, gewrichtspijn en pijn die wordt veroorzaakt door triggerpoints.
 2. Spanning: Voor mensen die last hebben van gespannen spieren en spierspanning, kan dry needling bijdragen aan het ontspannen van de spieren en het verminderen van ongemak.
 3. Stijfheid: Personen met stijfheid in spieren en gewrichten kunnen baat hebben bij dry needling, omdat het kan helpen bij het vergroten van de bewegingsvrijheid en het verminderen van stijfheid.
 4. Hoofdpijn en Migraine: Dry needling kan verlichting bieden bij spiergerelateerde hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, en zelfs migraine helpen verminderen.
 5. Beperkte Mobiliteit: Personen met beperkte bewegingsvrijheid in gewrichten kunnen profiteren van dry needling, omdat het kan bijdragen aan het ontspannen van spieren en het herstellen van normale bewegingspatronen.
 6. Gevoeligheid: Als je spiergebieden hebt die gevoelig zijn voor aanraking of druk, kan dry needling helpen bij het verminderen van deze gevoeligheid.
 7. Tintelingen en Gevoelloosheid: Dry needling kan nuttig zijn voor mensen die last hebben van tintelingen, gevoelloosheid of abnormale sensaties als gevolg van spierspanning.
 8. Pijnlijke Triggerpoints: Personen met pijnlijke triggerpoints of spierknopen kunnen baat hebben bij dry needling, omdat het gericht is op het deactiveren van deze punten.
 9. Vermoeidheid: Personen die vermoeidheid in specifieke spiergroepen ervaren, zoals na langdurig zitten of staan, kunnen verlichting vinden door dry needling.
 10. Postoperatieve Ongemakken: Na een chirurgische ingreep kan dry needling helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van het herstel.
 11. Chronische Spierproblemen: Voor mensen met langdurige spierproblemen en chronische pijn kan dry needling een aanvullende benadering zijn om verlichting te bieden.
 12. Ongemak bij Specifieke Bewegingen: Als bepaalde bewegingen ongemak veroorzaken als gevolg van spierspanning, kan dry needling helpen om deze ongemakken te verminderen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 1099 reviews

Anoniem

  5 / 5

13-02-24

Zijn professionaliteit, geduld en neemt mijn klachten serieus, past indien nodig de behandelingen aan.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-02-24

Hele goede fysiotherapeut met veel kennis en kunde

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

07-02-24

Het is een fijne praktijk met een goed sfeer

Lees meer