Maagklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon

Riny: “Die rugklachten heb ik al veel langer. Ik heb een kleine aangeboren afwijking en daardoor loop ik al vanaf mijn achttiende bij de fysiotherapie. Ik ging regelmatig door mijn rug heen en drie jaar geleden kwamen daar ook nog andere klachten bij.” 

Hij kreeg pijn op de borst en zijn ademhaling sloeg op hol. Iedereen dacht dat hij een hartaanval kreeg. De ziekenwagen kwam erbij, maar uiteindelijk bleek dat de pijn werd veroorzaakt door maagzuur. Na onderzoek bleek er een bacterie in de maag te zitten. Hij kreeg zware medicijnen om de bacterie te bestrijden, maar de klachten hielden aan.

Uitgeput
“Van de huisarts kreeg ik maagzuurremmers, maar die hielpen onvoldoende. Ik kreeg bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek en zelfs een blaastest om te kijken of de bacterie verdwenen was. Dat was gelukkig het geval. Maar de pijn op de borst bleef en zorgde ervoor dat ik ’s nachts vaak wakker werd. Ik sliep niet goed en raakte uitgeput. Als ik thuiskwam van mijn werk en even ging zitten, zat ik boven de krant te slapen.” 

Hij ging terug naar de huisarts, die zei: “Gebruik maar de vierdubbele hoeveelheid van wat er in de bijsluiter staat.” Riny: “Normaal ben ik niet zo’n medicijnslikker, maar als de dokter het zegt, dan neem je dat van hem aan. Zelfs dit hielp niet! Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een maag darm onderzoek, waarbij ze met een sonde naar binnen gaan. Er kwam niets uit en ik werd naar huis gestuurd met andere medicijnen, die sneller zouden werken.”

Radeloos
Ondanks de medicijnen bleven de klachten aanhouden. Wat hij ook deed om ervan af te komen, niets hielp. Om radeloos van te worden. Riny:“In het boek van Maikel Korbmacher las ik over bepaalde karaktereigenschappen, die mensen met chronische klachten hebben. Ik ben een perfectionist, iemand die de dingen graag goed wil doen en altijd het beste eruit wil halen, met name op mijn werk. Dat heb ik altijd al gehad.” 

Toen hij de aankondiging zag van de Pijn Reset Methode heeft hij zich meteen ingeschreven voor deze online cursus. “Ik ging het doen voor mijn maagklachten en misschien geeft het ook nog verbetering voor mijn rug. Ik zag filmpjes voorbijkomen over de Wim Hof Methode en stond er aanvankelijk sceptisch tegenover. Mij krijg je niet in een bad met ijs! Na een tijdje ben ik toch begonnen met koud afdouchen en nu kost het mij helemaal geen moeite meer.” 

Positief resultaat
Daarnaast ging hij intermittent fasting, een milde vorm van vasten, doen. “Vijf dagen in de week eet ik na acht uur ’s avonds niets meer en dan eet ik pas weer de volgende dag tussen twaalf en een uur ’s middags. Na 2 weken had ik al een positief resultaat en dat is zo gebleven. Ik ben gestopt met de medicatie van de internist. Hij was stomverbaasd toen hij dat hoorde en vroeg aan mij: “Hoe heb je dat gedaan?” 

Mijn maagklachten zijn inmiddels al 12 weken weg. Ik heb meer rust en slaap veel beter. Het is gewoon onvoorstelbaar, hoe goed dat het werkt. Hier moeten veel meer mensen van weten. Ook huisartsen en maag- en darmspecialisten zouden zich in deze methode moeten verdiepen.”

Door deze mooie resultaten heeft Riny de smaak te pakken. “Ik ben er nog niet, want ik wil ook nog van mijn rugklachten af. Ik denk dat daar ook nog iets te winnen valt, dus ik ga door! Ik heb aan den lijve gemerkt hoe goed het werkt en dat je klachten echt kunnen verdwijnen. Daarom raad ik de Pijn Reset Methode aan iedereen aan.”

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer