Serge is in 6 maanden voor 85% hersteld

Serge heeft in juni een podcast (deel 1, zie hieronder) opgenomen en heeft zijn verhaal verteld over zijn chronische pijnklachten. Nu zijn de klachten van Serge verminderd met 85%. Serge heeft de Pijn Reset Community gevolgd en is steeds meer bezig met het lichamelijke aspect. Elk dag herhalen en steeds een stapje verder.

Serge had dag en nacht pijn. Hij had een morfine verslaving waardoor de pijn nog erger werd. Anderhalf jaar heeft Serge alleen in bed gelegen. Hij kwam alleen zijn bed uit om zijn hond uit te laten, daarna moest hij weer terug naar bed. Nu gaat Serge elke dag naar de sportschool en kan hij zelfs 10 kilometer wandelen. S’avonds is hij wel wat vermoeid, maar staat weer fit op en kan hij dit weer herhalen.

Eerst denk je dat de pijn veroorzaakt wordt doordat er iets fout is in je lichaam. Als je steeds dieper graaft kom je erachter dat dit veroorzaakt wordt door trauma’s.

De sleutel naar verbetering is dat je gelooft dat dit de waarheid is wat er gezegd wordt. De eerste reactie is dat het te mooi is om waar te zijn. De documentaires die je ziet tijdens de Pijn Reset Methode opent je ogen op een bepaalde manier dat het klopt. In je hoofd ga je het omkeren van ik word nooit meer beter naar een andere mindset zodat je geloofd dat je wel beter kunt worden. Je moet er klaar voor zijn voordat je hieraan begint. Als je het niet gelooft, gaat het niet lukken.

In 100 dagen kun jij jouw lichaam herprogrammeren, zodat jij 95% van jouw klachten verminderd. Het is dan wel belangrijk dat je het structureel herhaalt en jezelf een positieve mindset aanleert. Wat bij Serge helpt is van week tot week werken. Eerst kon hij 5 minuten lopen, dit is hij steeds gaan verlengen. Dit geeft de bevestiging dat je meer kunt dan je denkt.

Serge is bezig geweest met ademhaling. Bewust opletten op zijn ademhaling deed pijn. Door zijn trauma’s gaf hem dit angst. Serge deed drie keer per dag ademhalingsoefeningen en heeft hier uiteindelijk veel aan gehad.

Naast bezig te zijn met ademhaling, is Serge ook begonnen met vasten. Dit kostte hem niet veel moeite omdat hij nooit s’ ochtends at. Hij merkt dat door het vasten zijn lichaam meer rust heeft.

3 jaar geleden nam Serge nog afscheid van zijn familie omdat hij het niet meer zag zitten. Als Serge terugblikt kan hij het niet beseffen hoe zijn leven is veranderd.

Podcast deel 1 – ik zag het leven niet meer zitten!

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer