‘Langdurige stress zorgt ervoor dat je altijd aan staat’

Inge is moeder van twee kinderen van 15 en 13 jaar. Ze werkt in de zorg, en is bij Maikel terecht gekomen met rugklachten. Op de dag dat Inge haar afspraak maakt, schiet het ook in haar nek. De rugklachten waren er al ongeveer 5 maanden, ze dacht dat het door de lichamelijke belasting op haar werk kwam. Het was zo erg dat ze haar hoofd niet meer kon bewegen.

Inge vertelt dat ze privé behoorlijk wat stress heeft ervaart. Het brein laat je denken dat als je rugpijn hebt, dat daar dan ook iets verkeerd zit. Daarnaast is Inge vaker bij de fysio geweest voor haar schouder, deze is vastgezet. Ze heeft ook hielspoor gehad.

Bij de eerste afspraak is Maikel het gesprek aangegaan met Inge. De meeste fysio’s beginnen met masseren. Dit was een groot verschil. Inge dacht, dit zou mij wel kunnen helpen. Langdurige stress zorgt ervoor dat je lichaam in overlevingsmodus komt, en altijd aan staat.

Inge heeft bepaalde inzichten opgedaan, zoals de conditionering van het brein. De rugklachten begonnen na een werkdienst en de volgende werkdienst ben je hier bewust mee bezig. Om het om te keren is bewustwording heel belangrijk.

Stress en trauma hebben grote invloed op haar leven

Inge heeft veel meegemaakt in haar leven en is altijd maar blijven doorgaan, wat eigenlijk voor een trauma zorgt. Daarnaast is Inge gescheiden toen haar kinderen nog jong waren. Dit heeft natuurlijk ook impact op haar leven gehad. Daarnaast is ze ook nog heel perfectionistisch en zorgt ze altijd voor een ander. Door trauma’s gaat het brein overcompenseren. Daarnaast is Inge verhuist toen ze 7 jaar oud was van Zeeland naar Noord-Brabant. Dit vond ze heel erg, en had heimwee. Deze gebeurtenissen hebben invloed op de pijnklachten.

Inge wil minder gestresst zijn. Ze heeft gemerkt dat haar ademhaling hier ook invloed op heeft. Ze zet haar ademhaling op slot, en zit te hoog in haar ademhaling. Daarnaast heeft ze mindfullness gedaan, dit heeft haar erg geholpen met haar ademhaling.

Wil jij ook jouw pijnklachten net als Inge onder controle krijgen? Meld je dan aan voor de Pijn Reset Community. In de Pijn Reset Community leer je alles om jouw chronische pijnklachten te verminderen of zelfs te verhelpen. Wil jij meer informatie? Bekijk dan onze pagina!

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer