Pienke – Rugpijn verhelpen middels rompstabiliteit

Rugklachten en rompstabiliteit

Wanneer je rugklachten ervaart, kan het helpen om je rompstabiliteit te verbeteren. De rompstabiliteit ofwel corestability is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste zorgen de botstructuren voor stabiliteit. Dit is voornamelijk de wervelkolom. Daaromheen bevinden zich banden en spieren. Deze zorgen samen ook voor stabiliteit. Wil je de rompstabiliteit trainen, dan wordt hiermee bedoeld dat je de spieren in jouw romp gaat trainen. Er zijn verschillende typen spieren in de romp: de global movers, de global stabilizers en de local stabilizers.

Belangrijke spieren bij rompstabiliteit

Wanneer je jouw rugpijn wilt verhelpen dan moet je de core-spieren gaan versterken met specifieke oefeningen. De spieren die je moet gaan trainen zijn:

Oefeningen voor een goede rompstabiliteit

We kennen statische- en dinamische oefeningen om je rompstabiliteit te verteren. Bekijk het artikel over ‘rompstabiliteit‘ hoe je dit het beste kunt doen.

Online coaching

Wij hebben online programma’s gemaakt die vooral geschikt zijn voor mensen met chronische pijnklachten. Dit is vooral voor mensen die al verschillende behandelingen hebben geprobeerd zonder resultaat. Of mensen die ziekten hebben waar ze geen controle over kunnen uitvoeren.

In ons boek, de Pijn Reset Methode en de Pijn Reset Club gaan we jou online begeleiden. We nemen je stap-voor-stap mee naar een pijnvrij leven.

Afspraak bij Fysiotherapie4all

Bij Fysiotherapie4all kun je terecht voor fysieke behandelingen zoals fysiotherapie, manuele therapie, triggerpointtherapie, dry neelding, revalidatie, etc. Wij zijn gespecialiseerd op rugpijn maar ook op alle andere fysieke pijnklachten.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1009 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

01-06-23

Deskundig, professioneel en behandeling op maat geboden. Luistert goed en geeft gericht advies en behandeling

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Hij is goed bereikbaar hij is erg vriendelijk en denkt mee

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Ij dezelfde klachten dan ik had.

Lees meer