De oplossing voor mijn Fibromyalgie klachten

Kelly heeft last van Fibromyalgie klachten. In december is ze bij Maikel terecht gekomen. Ze wist niet meer wat ze met haar leven aan moest omdat ze zo gehinderd werd door haar pijnklachten. Na het lezen van Maikels boek, heeft Kelly een afspraak gemaakt.

Kelly had last van rusteloosheid, nekklachten, schouderklachten, haar handen, knieën en enkels deden pijn en een rusteloos lichaam. Haar klachten begonnen toen ze 15 jaar oud was. In die periode was ze heel druk. Dat jaar moest ze afstuderen en dit leverde veel stress op. De persoonskenmerken die naar voren kwamen waren zorgzaamheid en perfectionisme. Er is al op de basisschool tegen haar gezegd dat ze het toch niet zal halen, waardoor er een faalangst ontstond.

Door een trauma ontstaat er een stressresponse uit het oerbrein. Hierdoor wordt adrenaline en cortisol aangemaakt. In het limbisch systeem worden trauma’s opgeslagen en dit wordt gekoppeld aan een emotie. Tijdens Kelly haar school periode ervaarde ze heel erg veel onbegrip en verdriet. Daarnaast is ze met epilepsie geboren en dit heeft ze tot haar 11e levensjaar gehad. Hierdoor moest ze elke week naar het ziekenhuis.

Door de gebeurtenissen in haar leven en de persoonskenmerken die je hierdoor creëert, put Kelly haar lichaam uit. Fibromyalgie zijn pijnlijke spieren. Dit ontstaat door zuurstoftekort. Het zenuwstelsel wordt onderverdeeld in autonoom en animaal. Alles wat bij het autonome zenuwstelsel gebeurt gaat automatisch. Wanneer het autonome zenuwstelsel verstoord is, zorgt dit voor verminderde doorbloeding in de weefsels. Door het zuurstoftekort krijg je pijnlijke spieren.

In het verleden zijn er bepaalde dingen gebeurt, waardoor Kelly Fibromyalgie klachten heeft ontwikkeld. Door bepaalde triggers kunnen pijnklachten weer terugkomen. Als je overtuigingen hebt dat het beter wordt, zullen je pijnklachten al kunnen verminderen. Als je denkt dat je fibromyalgie niet over kan gaan, zal dit ook niet gebeuren.

Het is dus belangrijk om bewust te worden. Door emoties weg te drukken gaat ons lichaam pijn creëren. Het is belangrijk om de emoties te laten gaan. Als we het willen begrijpen, zal de pijn naar de achtergrond verdwijnen.

Kelly is zich nu bewust hoe het systeem werkt. Hierdoor gaat ze vaker wandelen om rustig te worden. Als Kelly tot rust heeft, komt ze makkelijker de dag door. Ze let gedurende de dag op haar ademhaling. Hierdoor neemt haar stress af. Het gaat al beter met Kelly, maar ze heeft nog een weg te gaan.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1129 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

20-06-24

Vriendelijk, denkt mee, deskundig, flexibel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer