‘Mijn bil-/heupklachten verdwenen vrij eenvoudig.’

Na jaren lang van ploeteren kwam ik eindelijk iemand tegen die mijn pijn(klachten) begreep. Het was niet zoals ik gewend was, maar het heeft me een heel ander inzicht gegeven hoe pijn werkt en hoe je daarmee moet omgaan. Na een paar weken was ik pijnvrij dankzij de Pijn Reset Methode.

Mijn naam is Roy en een aantal jaar geleden begonnen mijn heupklachten. De pijn kwam meestal zomaar opzetten zonder aanleiding. De klachten waren ook erg wisselend. Soms had ik er weken last van en soms ook een periode niet of nauwelijks. Het was onvoorspelbaar.

In het begin deed ik niks met mijn pijnklachten. Ik dacht dat het wel over zou gaan. Dus ik ging gewoon bewegen en trainen ondanks de pijnklachten. Op een gegeven moment werden de klachten zo erg dat ik niet meer normaal kon bukken en lopen. Kracht zetten op de spier was het meest pijnlijk.

In die periode werkte ik bij een bedrijf waar ik interieurs van auto’s moest inrichten. Ik had veel plezier bij dit bedrijf, maar in de laatste periode dat ik daar werkte waren er veel problemen. Het begon met kleine irritaties die steeds groter werden. Terugkijkend zie ik dat die situatie al vrij lang speelde maar ik duwde de problemen elke keer weg.

Verschillende specialisten

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende specialisten gezien. Voornamelijk veel fysiotherapie behandelingen ondergaan. Er was niks mis met deze fysiotherapeut, maar ik had altijd maar tijdelijk resultaat. Een structurele oplossing was er nooit. Totdat ik een video zag op internet van Maikel Korbmacher. Hij had een andere kijk op pijnklachten en zijn visie, denkwijze en uitleg spraken me wel aan.

Stress

Al tijdens het eerste gesprek kwam de vraag:’heb je last van stressoren?’ Ik knikte een beetje en haalde mijn schouders op. Wat bedoel je precies vroeg hij? Maikel legde uit wat stress precies is en wat het fysiologisch doet in het zenuwstelsel. Stress is veel complexer dan we denken. Stress is niet alleen ruzie met de buurman, maar ook interne conflicten met jezelf, persoonskenmerken, (jeugd) trauma’s en (onderdrukte) emoties. Wanneer er te veel van deze factoren zijn, raakt ons autonome zenuwstelsel uit balans en krijgen we klachten. Dit was dus een van mijn grootste triggers en de reden waarom mijn heupklachten niet herstelden.

Emoties

De doorbraak en dus de echte oplossing zat hem eigenlijk bij mijzelf. Maikel had me zijn boek (‘De oplossing voor pijn’) en het e-book laten lezen van TMS (Tension Myoneural Syndroom). Pijnspecialist Dr. Sarno vertelt hierin wat (onderdrukte) emoties doen met pijnklachten. De frustratie en irritaties op mijn werk zorgden ervoor dat ik continu mijn lichaam aan het overbelasten was.

Hoe werkt dit dan precies in je lichaam? Wanneer je dus last hebt van onverwerkte/ onderdrukte emoties raakt jouw autonome zenuwstelsel verstoord. Dit zorgt voor een verminderde doorbloeding met als gevolg zuurstoftekort in alle weefsels van je lichaam. Bij de meeste mensen uit zich dit in pijn in de nek-, rug- en/of bilspieren.

Visie op pijn

Hij zei letterlijk dat eigenlijk alle klachten kunnen herstellen. Of je nu last hebt van reuma, fibromyalgie, buikklachten, nekpijn, rugklachten, of andere klachten. Alles is te verbeteren of op te lossen. Maar een ‘Quick fix’ methode voor (chronische) pijn bestaat simpelweg niet. Vaak zijn de onderliggende oorzaken lang geleden begonnen en zijn de (pijn)klachten ook lang geleden begonnen. We moeten geen symptomen bestrijden maar de echte oorzaak aanpakken. De oplossing moeten we zoeken in het optimaliseren van het zelf-herstellend vermogen van je lichaam. Jouw lichaam is in staat om zichzelf te herstellen. Wanneer jij aan de juiste ‘tandwieltjes’ draait dan kom je in balans en sta je in je Set-Point. Het resultaat: herstel, meer energie en pijnvrij!

Het Set-Point wordt bepaald door een aantal  factoren ofwel de 6 domeinen, namelijk: Bewegen, Ademhalen, Slaap, het Immuunsysteem, Stress en Voeding. Maar ook inzicht in pijn en emoties is heel belangrijk. Als je de inzichten begrijpt en toepast en deze domeinen optimaal laat functioneren dan zorgt dat voor een klachtenvrij en energiek leven.

De oplossing

De behandelingen bestonden uit het uitleggen van het systeem (Pijn Reset Methode) en na een paar dry needling behandelingen in mijn heupspieren waren mijn klachten structureel weg. De spieren heeft hij ontspannen en de echte oorzaak, mijn werk, heb ik aangepakt. Ik heb een andere baan gevonden waar ik me goed voel en waar ik veel energie uit haal. Uiteindelijk was de oplossing vrij simpel. Het enige wat je moet doen is het systeem willen begrijpen en eerlijk en kritisch naar jezelf kijken. De oplossing ligt bijna altijd bij jezelf.

Pijn Reset Methode

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1009 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

01-06-23

Deskundig, professioneel en behandeling op maat geboden. Luistert goed en geeft gericht advies en behandeling

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Hij is goed bereikbaar hij is erg vriendelijk en denkt mee

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Ij dezelfde klachten dan ik had.

Lees meer